Inloggen Contact

Begin september 2019 werd er samen met Dijkstaal een financiële businesscase opgesteld voor de PV-installatie. Hierbij is gekeken naar het dak, het aantal panelen, het vermogen en de verwachte opwek. De originele zwarte dakbedekking is vervangen voor witte dakbedekking, zodat het in de zomer koeler blijft, het aircogebruik wordt gereduceerd en de zonnepanelen extra efficiënt werken.

100% eigen stroom

In januari 2021 is op het dak bij Dijkstaal Holding in Maassluis een PV-installatie opgeleverd van 748 panelen met een verwachte jaarproductie van 232 MWh, vergelijkbaar met het energieverbruik van ca. 100 huishoudens. Dijkstaal Holding is hiermee volledig energieneutraal, wat betekent dat de locatie voor 100% op eigen opgewekte stroom draait.

Dijkstaal 3

Scholt Energy verzorgde bij dit project het advies voor het projectmanagement en stelde verschillende businesscases op om te kijken welke het beste paste bij de locatie, de ambities en het rendement. Dijkstaal Holding werd door Scholt begeleid in het gehele proces. Zo hielp Scholt onder andere met het legplan voor de panelen, de communicatie met de verzekeraar, de vergelijking van zonnepaneleninstallateurs en het signaleren van installatiefouten.

Dijkstaal 1

Asset Management

Daarnaast koos Dijkstaal voor de dienst ‘Asset Management’ als nazorg van het zonproject. Scholt verzorgt hierbij de monitoring, validatie en correspondentie van alle zaken rondom het zonproject. Zodoende worden de inkomsten gewaarborgd.   

Interesse in zonnepanelen of Asset Management voor uw zoninstallatie?

Neem dan contact op met een van onze specialisten.

Scholt Energy Valkenswaard 16 12 194967 Vrijstaand