Inloggen Contact
DJI 0010

Je elektrische auto opladen tijdens een voetbalwedstrijd

Overdag wordt er in het ADO Den Haag voetbalstadion zelf energie opgewekt met behulp van de zonnepanelen op het dak. Deze energie is vooral nodig om het stadion 's avonds te verlichten, maar ook om het toenemende aantal elektrische voertuigen van de bezoekers op te laden. Met het energieopslagsysteem van Alfen kan de zonne-energie die overdag wordt opgewekt 's avonds voor elektrische voertuigen worden gebruikt.

Ton Koning, Programma Manager Luchtkwaliteit van de gemeente Den Haag vertelt: "Dit initiatief zorgt ervoor dat duurzame energie lokaal kan worden gebruikt om elektrische voertuigen op te laden. We hopen hiermee het gebruik van elektrische voertuigen verder te stimuleren en de luchtkwaliteit in de stad verder te verbeteren."

Foto Persbericht

Unieke geïntegreerde energieoplossing

Alfen zal een laadplein bestaande uit 20 oplaadpunten voor elektrische voertuigen leveren aan de gemeente Den Haag, met een geavanceerd load balancing-platform voor optimaal gebruik van de bestaande aansluiting op het elektriciteitsnetwerk. Dit laadplein zal direct worden aangesloten op Alfen’s energieopslagsysteem. Alfen zal ook een platform leveren om het systeem op afstand te kunnen monitoren en zal daarnaast het systeem koppelen aan duurzame energiebronnen en Stedins elektriciteitsnet.

Andreas Plenk, Global Sales Director Energieopslag bij Alfen, vertelt: "Dit project verenigt alle kennisgebieden van Alfen: netwerkverbindingen, laadapparatuur voor elektrische voertuigen en duurzame energieopslag. De integratie van deze kennisgebieden zal een steeds belangrijkere rol gaan spelen in het combineren van de groeiende hoeveelheid duurzame energie en elektrische voertuigen. Deze zorgen namelijk voor een onbalans in het elektriciteitsnet."

Nieuw energieopslagproject voor Scholt Energy

Dit opslagsysteem is het derde energieopslagproject dat Scholt Energy gaat realiseren. Eerder dit jaar werden batterijen in gebruik genomen bij windpark Giessenwind en op het terrein van VDL ETG in Eindhoven.

"Dit project is echt uniek in de combinatie van gebruikssituaties. We maken gebruik van TheBattery van Alfen om het overschot van de overdag opgewekte duurzame energie op te slaan. Deze energie kan vervolgens 's avonds worden gebruikt, wanneer dit het hardst nodig is. Zo maken we optimaal gebruik van de opgewekte duurzame energie. Ook ontlasten we de druk op het netwerk wanneer een groot aantal voertuigen op hetzelfde moment en op dezelfde plek aansluiten. En tot slot kunnen we het opslagsysteem gebruiken voor energiehandel als het opslagsysteem niet in gebruik is en zo onze businesscase verder versterken."

- Sander Drissen, Innovatie Directeur bij Scholt Energy

Paul Broos, Projectleider bij netbeheerder Stedin voegt toe: "Het belang van oplossingen die slimme oplading en opslag integreren zal toenemen. Hiermee kunnen grootschalige netwerkinvesteringen als gevolg van het groeiende aantal duurzame energiebronnen in combinatie met elektrische voertuigen worden voorkomen."

Benieuwd hoe u laadpalen kunt inzetten? Spreek een specialist!

Bel met een specialist
Laadpaal 170912AB17022 Foto Alfen Batterij ADO 102964Dad675b65c0c4fe8ee1529c863 W835