Inloggen Contact

Waarom is inkoopspreiding belangrijk voor de vleesindustrie?

Bedrijven in de vleesindustrie verbruiken enorm veel energie. Het houden, voeden, vervoeren, slachten, verwerken, verpakken en bewaren van dieren/vlees is allemaal onderdeel van de keten. Door op voordelige marktmomenten zakelijke energie in te kopen worden er kosten bespaard in het gehele proces.

Een voorbeeld: Tijdens daluren (avond/nacht) is energie goedkoper. Voor een slachterij die vlees bewaard in koelcellen is het slim om op dat moment energie in te kopen en de koelcellen op de maximale stand te laten koelen. De koelcellen koelen op dat moment tegen een goedkoop tarief en doordat ze ’s nachts op de maximale stand hebben gekoeld, kunnen ze overdag teruggeschakeld worden naar de minimale stand. Traditionele leveranciers bieden deze manier van inkopen vaak niet aan, doordat zij enkel energie inkopen op de termijnmarkt. Scholt Energy benut, naast de termijnmarkt, ook de dagmarkt. 

De MJA3 (meerjarenafspraak energie-efficiency) voor de vleessector zorgt ervoor dat bedrijven in de vleesindustrie energiebesparende maatregelen moeten nemen. Hiervoor zijn innovatieve oplossingen nodig.

Slagerij Hermanns 

De lokale slagerij in Weert koopt hun energie volledig in op de dagmarkt. Ze profiteren direct van de voordelige dagtarieven, waardoor ze kunnen besparen op hun energierekening. Om hen persoonlijk te begeleiden heeft Slagerij Hermanns een vast aanspreekpunt, namelijk Tim van Eijk. 

Lees volledige klantcase

Wilt u weten hoe dit voor u werkt?

We geven u graag meer informatie over ons slimme inkoopconcept via de mail of telefonisch. Tim staat u graag persoonlijk te woord voor al uw vragen.