Inloggen Contact

Door deze manier van inkopen heeft u meer zekerheid over uw tarief, maar kunt u ook profiteren van de gemiddeld lagere dagmarktprijzen. Dit concept passen wij al vijftien jaar toe in de zakelijke markt. De vaste prijs wordt ingekocht op de termijnmarkt. Deze inkoop vindt plaats in de jaren voorafgaand aan de daadwerkelijke levering van elektriciteit of gas.

Flexibiliteit

De percentages vast en variabel die we voor u inkopen worden op basis van actuele marktontwikkelingen voor ieder jaar opnieuw bepaald. Zo kan het voorkomen dat we het ene jaar meer volume inkopen op de dagmarkt, terwijl we het andere jaar voor iets meer zekerheid kiezen met een hoger percentage op de termijnmarkt.

Een voorbeeld
U verwacht in 2022 een elektriciteitsverbruik van ongeveer 200.000 kWh voor uw bedrijf. Van dit volume wordt voor 100.000 kWh de prijs vastgelegd op de termijnmarkt. Dit volume wordt door onze marktanalisten op zo gunstig mogelijke momenten ingekocht op de termijnmarkt. Ook hier vindt spreiding plaats, om optimaal te profiteren en niet afhankelijk te zijn van één moment:

Grafiek Website 1

Energietarieven

De termijnmarkt werkt met vaste contracten van bijvoorbeeld één tot vijf jaar in de toekomst. Deze prijzen komen tot stand door de brandstofprijzen en speculatie & emotie. De dagmarkt werkt met contracten van variabele prijzen per uur of per dag. Deze prijzen worden dagelijks bepaald op basis van de actuele vraag- en aanbodsituatie.

Ook energie inkopen op de dag- én termijnmarkt?

Bij Scholt Energy zijn we gespecialiseerd in het inkopen van stroom en gas op de dag- en termijnmarkten, zowel voor grootzakelijk als MKB. Benieuwd hoe deze manier van inkopen voor jouw bedrijf kan werken? Neem contact op met een van onze Account Managers voor een kennismakingsgesprek.

Scholt Energy Valkenswaard 16 12 194837 Vrijstaand (1)