Inloggen Contact
Produkt Industrie

Duurzame elektriciteit

TNO ontwikkelt samen met ECN en een groep bedrijven – waaronder E.J. Bos Diervoeding en Scholt Energy - technologieën die dat mogelijk maken. Op momenten dat er veel elektriciteit beschikbaar komt uit zon en wind schakelt de gasinstallatie uit en wordt de proceswarmte uit duurzaam opgewekte elektriciteit gemaakt. Daarvoor is een systeem nodig dat slim en naadloos kan schakelen tussen gas en elektriciteit, zodat de productieprocessen in de bedrijven ongestoord verlopen. De oplossing die het consortium wil aanreiken, zal breed toepasbaar zijn in verschillende industriële processen.

Foto Nieuws Projecten Pagina 600X400

Inspelen op energieprijzen

TNO gaat samen met de bedrijven Sympower, Scholt Energy en de eRisk Group werken aan de flexibele en naadloze schakeling tussen gas en elektriciteit. De schakelmomenten zullen afhankelijk zijn van factoren als een stijgend aanbod van zonne- en windenergie en dalende energieprijzen.

Het hybride systeem wordt getest bij drie bedrijven: mengvoederbedrijf E.J.Bos Diervoeding, olie en vetten leverancier Sime Darby Unimills en Emmtec Services, een utility provider die op het gelijknamige bedrijventerrein stoom levert aan verschillende afnemers. Bij Emmtec wordt het systeem ook praktisch gedemonstreerd.

E.J. Bos Diervoeding En Scholt Energy Control Testen Hybride Warmtesysteem