Inloggen Contact

Onze ingrediënten
voor succes

Toewijding
Iedere dag zetten we ons in om klanten te overtuigen van onze werkwijze. De goede relatie met onze klanten biedt daarbij veel nieuwe kansen, die we altijd aangrijpen.

Persoonlijk
Hoe meer we groeien, hoe belangrijker het wordt om onze persoonlijke aanpak voort te zetten. Kwaliteit boven kwantiteit.

Toekomstgericht
Jaarlijks evalueren we onze resultaten en verbeterpunten. We onderzoeken de klanttevredenheid, analyseren marktontwikkelingen en passen onze diensten hierop aan.

 

energie inkopen sales scholt energy

Oprichting
Scholt Energy Control

Jan Scholt richt Scholt Energy Control op in 2005. Scholt Energy Control (SEC) begint met het leveren van elektriciteit aan zakelijke afnemers in Nederland. Het unieke elektriciteitsproduct - energie inkopen tegen een gedeeltelijk vaste prijs, gecombineerd met een variabele prijs – spreekt aan.

2005
Definitief Versie2 (1)

Betreding Belgische markt

Het klantenbestand en het team groeiden snel. Doordat de Belgische energiemarkt vrijwel gelijk is aan Nederland werd in 2010 hetzelfde elektriciteitsproduct aangeboden in België. Referenties en ervaringen die waren opgedaan in Nederland, werden daarvoor ingezet.

2010
flag belgium

De vraag naar gas

Vanaf 2012 wordt er naast elektriciteit ook gas geleverd aan de Nederlandse zakelijke energieverbruikers. Ook hier wordt de gecombineerde inkoop van vast en variabel toegepast. In 2013 levert Scholt Energy Control ook gas in België.

2012
gas scholt energy

Betreding Duitse markt

De overkoepelende vennootschap Scholt Energy Holding zet de eerste stappen op de Duitse energiemarkt met de oprichting van Scholt Energy Control GmbH. Vanaf 2015 levert Scholt Energy Control elektriciteit in Duitsland en wordt er een Duits team opgericht.

2014
flag germany

Aan de slag
met duurzaamheid

Scholt Energy Services (SES) wordt opgericht. SES realiseert (duurzame) oplossingen die van toegevoegde waarde zijn voor klanten van Scholt Energy Control, zoals zonnepanelen, energieopslag, energie-scans en datamanagement. Hiervoor worden vakkundige specialisten aangesteld.

2015
zonnepanelen scholt energy (1)
zonnepanelen scholt energy

Overname en eerste
opslagsysteem

Na het pensioen van Jan Scholt wordt Scholt Energy Holding overgenomen door Waterland Private Equity. Het bedrijf groeit verder en start onder andere met de verkoop van gas in Duitsland. Ook realiseert Scholt Energy Services in samenwerking met VDL het eerste energieopslagproject met een grote batterij, genaamd V-Storage.

2016
Ses Website Foto

Verkoop en
duurzaam succes

Vanaf april 2017 leidt Rob van Gennip het bedrijf als CEO. Scholt Energy Services (SES) trekt aandacht met baanbrekende opslagprojecten. Het verkoopsucces in Duitsland en België wordt onderstreept met de opening van nieuwe kantoren in Ratingen en Waregem.

2017
Opening giessenwind batterij Scholt Energy

100+ medewerkers

Gedurende 2018 blijft Scholt Energy Control sterk groeien en werken er inmiddels al meer dan 100 medewerkers in Nederland, België en Duitsland.

2018
Groepsfoto Bewerkt

Nieuw logo & merknaam

Om meer zuidelijke regio's in Duitsland toegankelijk te maken wordt in 2019 een extra kantoor in Stuttgart geopend. In 2019 is het logo, het merkverhaal en de huisstijl gerestyled. SEC en SES gaan samen verder onder de nieuwe merknaam Scholt Energy.

2019
Scholtenergy Logo Rgb Achtergrond 01

Interne, externe & internationale groei  

In de zomer van 2020 betreedt Scholt Energy de Oostenrijkse markt. Met de opgedane kennis in Duitsland is de stap naar Oostenrijk logisch en kansrijk. De organisatie groeit naar meer dan 5.000 klanten en 150 FTE. Daarnaast bouwt Scholt Energy verder aan de flexpool, met o.a. het grootste aantal individuele batterijen op de Nederlandse FCR-markt.

2020
Oostenrijk Scholt Energy

Benieuwd naar ons unieke inkoopconcept?

Lees meer over hoe wij energie inkopen tegen zowel een vaste als variabele prijs.

Scholt Energy Valkenswaard 16 12 194967 Vrijstaand