Inloggen Contact
Oostenrijk Scholt Energy

Wij introduceren ook in Oostenrijk ons succesvolle inkoopconcept, waarbij energie wordt ingekocht op twee markten tegen vaste en variabele tarieven. Klanten profiteren hiermee van de combinatie van kostenbesparing en risicospreiding. Scholt Energy Control GmbH in Salzburg is opgericht en bedrijven in Oostenrijk kunnen vanaf 1 oktober een leveringscontract afsluiten.

elektriciteit scholt energy

Logische vervolgstap

Sinds 2005 zijn wij actief op de energiemarkt. Als van oorsprong Nederlands bedrijf volgde in 2010 de uitbreiding naar België en in 2015 betraden wij de Duitse markt. Momenteel bestaat ons klantportfolio uit 5.000 bedrijven en komt de omzet dit jaar naar verwachting uit op 600 miljoen euro.

In ieder land worden klanten ondersteund door regionale vaste contactpersonen en energiespecialisten vanuit kantoren in Valkenswaard (Nederland), Waregem (België), Ratingen en Stuttgart (Duitsland). 

“Met 15 jaar marktervaring en groei in alle landen waar we actief zijn, is dit een mooie volgende stap. Naast Nederland, België en Duitsland zetten we de Europese groei voort met energielevering in Oostenrijk. We verwachten ook in Oostenrijk een goed alternatief te kunnen bieden ten opzichte van de bestaande marktpartijen. Daarnaast kent de Oostenrijkse energiemarkt veel gelijkenissen met de markten waar we al actief zijn.”

- CEO Rob van Gennip

Energiepartner

Scholt Energy is naast energieleverancier ook een energiepartner. Wij richten ons op langdurige samenwerkingen en bieden naast energielevering ook diensten aan zoals zonnepanelen, energiebesparing en energiesturing. In Oostenrijk wordt begonnen met energielevering aan grootzakelijke bedrijven, aanvullende diensten volgen later.

CEO Rob van Gennip: “Als vooruitstrevende organisatie in een competitieve markt, willen we sterk blijven groeien. De hoge klanttevredenheid en het lage klantverloop toont aan dat we, ondanks onze sterke groei, klantgerichtheid en flexibiliteit weten te behouden. Het is een hele mooie uitdaging om dit vanaf 1 januari ook in Oostenrijk te bewerkstelligen.’’