Inloggen Contact
Directie Dak Scholt Energy (1)

De gerealiseerde omzet voor 2019 kwam iets lager uit dan verwacht. Dit is volledig toe te schrijven aan de lagere prijzen op de energiemarkten. De gecontracteerde volumes kwamen juist hoger uit dan verwacht. Het netto resultaat was ruim 40% hoger dan in 2018.

Scholt Energy Belgie

Groei bij alle diensten

Levering van elektriciteit en gas bleef veruit de belangrijkste dienst van Scholt Energy, maar ook met verwante activiteiten groeide het bedrijf stevig door. Zo werden bijna 200 SDE+ subsidietrajecten begeleid en werden 60 projectovereenkomsten gesloten voor grootschalige zonne-energieprojecten

Ook werden honderden energiescans uitgevoerd, om klanten te ondersteunen op het vlak van energiebesparing en inzicht. Daarnaast heeft Scholt tientallen assets zoals energieopslagsystemen in beheer, waarvan de flexibiliteit wordt ingezet op de markten voor regelvermogen (balanshandhaving). Met een persoonlijke werkwijze biedt Scholt een voordelige totaaloplossing voor de zakelijke energiemarkt.

Prognose 2020

Voor 2020 wordt een omzetgroei tot 600 miljoen euro (+30%) verwacht, die al bijna volledig gecontracteerd is. Frank van Gastel (CFO): “Door de coronacrisis is de marktsituatie uitdagender geworden, maar de uitstekende resultaten in 2019 zorgen ervoor dat we een gezonde basis hebben om sterk door te blijven groeien in Nederland, België én in Duitsland. Bovendien zorgt de marksituatie juist voor nieuwe kansen, omdat wij met ons flexibele productaanbod zakelijke klanten direct kunnen laten profiteren van actuele lagere energieprijzen.”

Coronacrisis

Door de coronacrisis daalde het stroom- en gasverbruik portfoliobreed tijdelijk met 10%, omdat in verschillende branches het werk (deels) neergelegd moest worden vanwege overheidsmaatregelen. Tegelijkertijd daalden de energieprijzen naar historisch lage niveaus, waarvan afnemende klanten door het inkoopconcept van Scholt Energy direct profiteren. Omdat Scholt erin slaagde binnen korte tijd 130 collega’s van een thuiswerkplek te voorzien, draaide de dagelijkse operatie stabiel door.

Personeelsbestand

Het aantal medewerkers groeide tot bijna 140. Op dit moment heeft Scholt Energy nog 15 vacatures open staan.

Het Eindhovens Dagblad publiceerde een artikel over groei van Scholt Energy. 

Pand scholt energy Pand 4 Logo pand 1 Scholt Energy