Inloggen Contact
Bericht Foto 2 (1)

Op die manier wordt zo goedkoop en efficiƫnt mogelijk elektriciteit ingekocht en verbruikt. De eerste resultaten tonen aan dat er door deze slimme sturing meer dan 10% wordt bespaard op de stroomprijs.

2018 07 25 Power 2 Heat Linthorst 05

Duurzame energie

Deze slimme sturing draagt bij aan het optimaal inzetten van duurzame energiebronnen. Op momenten dat er veel hernieuwbare energie geproduceerd wordt, en de prijs relatief laag is, wordt door de slimme sturing extra warmte geproduceerd en opgeslagen in de warmtebuffer. Op momenten dat de productie van wind- en zonne-energie laag is wordt juist minder stroom verbruikt en de warmte uit de buffer gebruikt.

Benieuwd hoe u sturing kunt inzetten? Spreek een specialist!

Bel met een specialist

Van het gas af

Linthorst Techniek heeft in 2017 twee flats, 400 wooneenheden bestaande uit een zorgcomplex en woningen aan het Jacques Urlusplantsoen in Leiden van het gas afgehaald. De warmtevraag wordt voorzien door warmtepompen in combinatie met een warmte- en koude-opslagbron en een warmtebuffer. Daardoor wordt 475.000 m3 gas bespaard per jaar. Dit betekent een besparing van 845 ton CO2-uistoot, oftewel 42.000 bomen. Alleen in uitzonderlijke gevallen wordt de gasgestookte CV nog ingezet.