Inloggen Contact

Zakelijke energie-inkoop
voor de dier- & mengvoederindustrie?

Uitvoeringsagenda Duurzame Veehouderij, Stichting Natuur & Milieu en de Nederlandse Vereniging Diervoederindustrie (Nevedi) hebben samen gewerkt aan verduurzaming bij diervoeders. Naast een duurzamer product zorgt verduurzaming in combinatie met slimme energie-inkoop ook voor een kostenbesparing. Het gespreid inkopen van zakelijke energie op de termijnmarkt (vast tarief) én dagmarkt (variabele tarieven) is namelijk 10% tot 15% voordeliger dan enkel inkopen tegen een vast tarief. Hiermee wordt uw risico gespreid en beweegt u mee met de actuele marktontwikkelingen.

Duurzaamheid

Er worden naar verwachting steeds meer kaders gesteld voor klimaatissues en circulariteit. Diervoeders onderzoeken de opties om te verduurzamen en te besparen. Zo worden insecten als nieuwe eitwitbron aangeboden, moet eitwitrijk veevoer zoveel mogelijk uit de EU afkomstig zijn en neemt de digitalisering toe. Ook de sturing van energiestromen kan hieraan bijdragen, waardoor zonnepanelen, elektrificatie en batterijen interessant kunnen zijn.

Dier En Mengvoeders Energie2

Nevedi

De Nederlandse Vereniging voor Diervoederindustrie koopt gespreid collectieve energie in voor haar leden. In 2020 leverde dit een besparing op van 14% op elektriciteit en 27% op gas. Als energiepartner ondersteunen wij de leden van Nevedi ook bij de toepassing van duurzame oplossingen zoals zonnepanelen en energiebesparing

Lees volledige klantcase
Fabriek Nevedi Energie

Wilt u weten hoe dit voor u werkt?

We geven u graag meer informatie over ons slimme inkoopconcept via de mail of telefonisch. Tim staat u graag persoonlijk te woord voor al uw vragen.