Inloggen Contact
Fabriek Nevedi Energie Scholt Energy

Zakelijke energie-inkoop

Het totale inkoopvolume bevat meer dan 100 GWh elektriciteit en gas. Deelnemers van het collectief energie-inkoop kopen deels in op de dagmarkt (variabele tarieven) en deels op de termijnmarkt (vast tarief). Hiermee spelen zij in op actuele marktontwikkelingen en profiteren zij van de voordelige dagmarkttarieven, die in 2020 een besparing van 14% op elektriciteit en 27% op gas opleverden. Ook de jaarlijkse besparingscheck leverde een kostenvoordeel van totaal € 6.539 op voor de deelnemers. Hierbij onderzoeken onze energiespecialisten of er bespaard kan worden op meetdienstkosten, gecontracteerd vermogen en energiebelasting.

Duurzaamheid Nevedi Collectief Scholt Energy

Duurzame bedrijfsvoering

Naast een slim inkoopconcept stuurt Nevedi ook op verduurzaming bij haar leden. Als energiepartner bieden wij deelnemers van het collectief energie-inkoop advies over duurzame oplossingen. Zo zijn we op individuele basis bezig met de realisatie van een aantal zonprojecten en energy scans. Zonnepanelen bieden de mogelijkheid om (deels) zelfvoorzienend te worden of energie terug te leveren (verkopen) aan het net. Bij een energy scan wordt er een (locatie)analyse uitgevoerd en een rapport opgeleverd over welke maatregelen een bedrijf kan nemen om energie te besparen.

Ook onze samenwerking met TNO op het gebied van elektrificatie biedt kansen voor Nevedi. Binnen de diervoederindustrie zijn er mogelijkheden om Power-2-heat toe te passen. Deze mogelijkheden worden momenteel onderzocht.

Onze samenwerking met Nevedi via de werkgroep energie-inkoop wordt de komende 5 jaar voortgezet.

Foto: Nevedi

Ook voordelig zakelijke energie inkopen?

Onze energiespecialisten staan u graag te woord over onze werkwijze. 

Scholt Energy Valkenswaard 19 12 196708 Vrijstaand