Inloggen Contact

Als later dit jaar de laatste zonnepanelen op de distributiecentra van CEVA in gebruik worden genomen, opereert de organisatie volledig energieneutraal. Daarvoor worden ook zonnepanelen geplaatst op de locaties in Roosendaal en Grobbendonk. Ook wordt volop ingezet op energiebesparing, zoals met LED-verlichting. Klanten kunnen daardoor een volledig energieneutrale operatie inkopen bij CEVA.

Eigen groene stroom inkopen

Voor iedere duurzaam geproduceerde megawattuur (MWh) elektriciteit wordt volgens Europese regelgeving een digitale Garantie van Oorsprong gemaakt. Dit bewijsstuk zorgt ervoor dat alle groene stroom terug te leiden is naar de productie-installatie en locatie. Scholt Energy koopt de Garanties van Oorsprong die bij de wind- en zonne-energieproductie van CEVA horen in, en koppelt deze aan de afnamelocaties van CEVA. Daarmee wordt het volledige elektriciteitsverbruik afgedekt met de door CEVA zelf gegenereerde Garanties van Oorsprong.

Windmolen Scholt Energy

Compensatie gasverbruik

 

Voor nieuwe warehouses van CEVA wordt bekeken of deze zonder gasaansluiting kunnen opereren. Waar dat niet mogelijk is, wordt met behulp van Scholt Energy de CO2-uitstoot van het gasverbruik gecompenseerd.

CEVA Logistics Infographic 02 02 (3)

Meer informatie over deze werkwijze?

Onze energiespecialisten staan u graag te woord.

Scholt Energy Valkenswaard 16 12 195107 Vrijstaand