Inloggen Contact
20201209 130213 2

De Graafschap is grootverbruiker van elektriciteit en gas. De club is steeds intensiever met haar energiedossier bezig en schakelde daarvoor energiepartner Scholt Energy in. De wens om meer inzicht in het energieverbruik te krijgen en laadpalen voor sponsoren, businessclub-leden en spelers te plaatsen bestond al langer. Scholt Energy is niet alleen leverancier, maar een brede energiepartner binnen de energietransitie waardoor het vervullen van deze wensen direct bij één partij in gang kon worden gezet.

20201209 130243 2

Interview Scholt Energy & De Graafschap

Jorn Groot Roessink, Senior Accountmanager bij Scholt Energy en Henk Bloemers, Commercieel Manager van De Graafschap, beantwoorden een aantal vragen omtrent de samenwerking tussen De Graafschap en Scholt Energy:

Via gemeenschappelijke connecties en klanten kwamen De Graafschap en Scholt Energy met elkaar in contact. Waarom was een samenwerking tussen De Graafschap en Scholt Energy een goede stap?
Henk: “Voor De Graafschap is deze samenwerking een goede stap, omdat de Scholt Energy ons ontzettend goed heeft geadviseerd op het gebied van ons energieverbruik. Wat natuurlijk heel fijn is, is dat we bij Scholt Energy nu goedkoop onze energie kunnen inkopen. Tot slot heeft de grote landelijke partij Scholt Energy zich verbonden aan De Graafschap, waar wij uiteraard erg trots op zijn!”
Jorn: “Met onze dienstverlening (energielevering en verduurzaming) kunnen we De Graafschap financieel, strategisch en toekomstgericht helpen. Met deze samenwerking willen we laten zien dat we iedere partij, van voetbalclub tot grote fabriek, met alles omtrent het thema energie kunnen ondersteunen. Vaak start dit met energielevering en het toepassen van een slim inkoopconcept en wordt dit later uitgebreid naar het toepassen van duurzame oplossingen, zoals bij De Graafschap ook het geval is.”

De Graafschap had de wens om laadpalen bij parkeerplaats P1 te plaatsen. Waarom wilde De Graafschap investeren in het plaatsen van laadpalen? En wat is het doel van de laadpalen?
Henk: “De Graafschap is voorstander van een goed milieu. We zien steeds meer elektrische auto’s en om op deze ontwikkeling in te spelen hebben wij deze laadpalen geplaatst, zodat bezoekers hun auto kunnen opladen als ze op De Vijverberg zijn.”
Jorn: “De laadpalen zijn in de toekomst eventueel ook te koppelen met andere duurzame oplossingen zoals zonnepanelen, een batterij of energiesturingssystemen. Op lange termijn kunnen laadpalen dus bijdragen aan verdere verduurzaming.”

Scholt Energy is partner geworden van De Graafschap. Wat hoopt Scholt Energy hiermee te bereiken?
Jorn: “We zijn partner geworden vanwege de zeer positieve regionale uitstraling van De Graafschap, de vele gemeenschappelijke klanten uit de regio en het grote netwerk. Zelf kom ik uit deze regio. Ik ken de mentaliteit, de bedrijven en vraagstukken waar ik ze mee kan helpen. Met dit partnerschap hoop ik met regionale organisaties het gesprek aan te gaan omtrent het thema energie.”

De Graafschap en Scholt Energy gaan samen aan de slag op het gebied van verduurzaming. Wat zijn de toekomstplannen op het gebied van energie voor De Graafschap?
Henk: “Wij hopen in de toekomst zoveel mogelijk te verduurzamen, omdat dat beter is voor het milieu en uiteraard ook voor onze energierekening.”

windmolen platteland scholt energy

Regionale begeleiding

Jorn Groot Roessink, vast aanspreekpunt voor De Graafschap, komt zelf uit de Achterhoek en komt al van kleins af aan bij de club. Hij onderzocht het huidige energieverbruik en keek hoe de club kon besparen. Door de inkoopstrategie te wijzigen, profiteert De Graafschap van gunstigere prijzen. Daarnaast wordt er 100% groene stroom ingekocht middels Garanties van Oorsprong (GvO’s). Elektrische auto’s worden hierdoor geladen met verantwoorde, duurzame energie.

“Scholt Energy past voor De Graafschap een concept toe waarbij energie-inkoop wordt gespreid, zowel in tijd als over de markten voor vaste en variabele prijzen. Hiermee realiseren we risicospreiding én kostenbesparing. Door onze ervaring met duurzame oplossingen, zoals batterijen, laadpalen en zonnepanelen, ondersteunen wij de club ook op het gebied van verduurzaming.”

- Jorn Groot Roessink, Senior Account Manager Scholt Energy

Partnerschap

Scholt Energy vindt het belangrijk om regionale organisaties te ondersteunen en met elkaar in contact te brengen. Veel klanten van Scholt Energy uit de Achterhoek zijn sponsor van De Graafschap. Een samenwerking tussen Scholt Energy en De Graafschap brengt deze regionale organisaties nog meer met elkaar in verbinding.

Over De Graafschap

De Graafschap is een Betaald Voetbal Organisatie, maar De Graafschap is meer dan voetbal. Het is een ontmoetingsplaats voor de regio. De club legt verbindingen in de regio op sociaal, maatschappelijk en economisch gebied. De Graafschap biedt publiek, bedrijfsleven en maatschappelijke organisaties een passend aanbod met als centraal thema voetbal. Een voetbalclub op Eredivisieniveau, die zorgt voor spektakel en saamhorigheid voor supporters en ondernemers, met het beste en grootste regionale zakenplatform.