Nederland Nederlands

Hoe werkt het?

Op momenten dat er veel elektriciteit beschikbaar is tegen een lage prijs, zoals bijvoorbeeld door een ruim aanbod van zonne-energie, wordt elektriciteit opgeslagen in de batterij. De geplaatste laadpalen kunnen een elektrische auto “snel” of “langzaam” opladen, afhankelijk van agenda van de eigenaar van de auto. Op het moment dat het elektriciteitsaanbod laag is (en de prijs hoog), en een elektrische auto snel opgeladen dient te worden, kan de eerder opgeslagen energie uit de batterij worden gebruikt voor het opladen. Op deze manier wordt er gebruik gemaakt van duurzame energie én wordt er bespaard op elektriciteitskosten.

Weergave

Het Living Lab is niet direct zichtbaar bij het kantoor van Scholt Energy Control. Om het concept voor iedereen inzichtelijk te maken is er een scherm geplaatst in de hal waarop live-data van alle elementen wordt getoond. Het scherm geeft een visuele weergave van hoeveel zonne-energie er op dat moment wordt opgewekt, hoeveel elektrische auto’s aan de laadpalen zijn aangesloten, of de batterij aan het ont- of opladen is en het verbruik van de verwarming/koeling.

Scholt Energy Control biedt het Living Lab concept ook aan voor klanten. Het is een unieke en innovatieve manier van verduurzamen, waarbij zoveel mogelijk zelf opgewekte duurzame energie ook zelf verbruikt wordt. Dit wordt steeds interessanter met het oog op nieuwe regelgeving in de toekomst.

Pand 4
Definitief Versie2 Living lab Scholt Energy EV Scholt Energy